اقبال معامله گران و تجار بین المللی از عرضه انواع فرآورده های نفتی پالایش و پخش در بورس انرژی فرصت طلایی برای شرکت ملی نفت ایران بوجود آورده تا گازوئیل و نفت کوره خود را نیز روانه این بازار کند.
درحالی اعضای اوپک و اوپک پلاس در تلاشند تا با کاهش تولید، قیمت نفت را بالای ۶۰ دلار تثبیت کنند که آمارها حاکی از حرکت قیمت این سبد نفتی زیر میانگین سالانه آن است.
قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه با دنبال کردن صعود بازارهای سهام که از توافق احتمالی بریگزیت میان انگلیس و اتحادیه اروپا امیدوار شده بودند و تحت تاثیر احتمال کاهش بیشتر تولید گروه اوپک پلاس، افزایش یافت.
قیمت حمل نفت در حالی که شرکتهای نفتی از ترس تخطی از تحریمهای آمریکا بر ضد ایران و ونزوئلا، همکاری با حدود ۳۰۰ نفتکش از سراسر جهان را کنار گذاشتهاند، به رکوردهای جدیدی رسیده است.
قیمتهای نفت روز جمعه در واکنش به پیشرفت مذاکرات تجاری آمریکا و چین که نگرانیها نسبت به تقاضا برای انرژی را تسهیل کرد و خبر انفجار در یک نفتکش ایرانی، روند افزایشی پیدا کردند و به رشد هفتگی حدود چهار درصد دست یافتند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در مورد جایگزینهای حذف درآمد نفت از بودجه جاری عنوان کرد: یارانههای پنهان و آشکار که حدود ۱۳۰۰ هزار میلیارد تومان داریم بخشی از آن را جایگزین درآمد نفت خواهیم کرد.
دبیرکل اوپک همزمان با پیش بینی این گروه از تقاضای جهانی کمتر، اعلام کرد که کاهش بیشتر تولید نفت یکی از گزینه هایی است که اوپک و متحدانش در نشست رسمی خود در ماه دسامبر تحت بررسی قرار خواهند داد.
طبق جدیدترین گزارش ماهانه اوپک، تولید نفت ایران در سپتامبر سال ۲۰۱۹ به ۲.۱۵۹ میلیون بشکه در روز رسید و نفت سنگین ایران دو دلار و ۵۵ سنت در هر بشکه گران شد.
رییس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: میتوانیم بگوییم بودجه سال جاری به نفت وابستگی ندارد و ریالی از بودجه نفت در بودجه جاری و هزینهای صرف نخواهیم کرد.
وزیر نفت نقش ایران در تامین امنیت انرژی جهان را غیرقابل انکار دانست و گفت: از همه کشورها میخواهم که اقدامهای یکجانبه و غیرقانونی ایالات متحده آمریکا را نپذیرند.